Ce faci atunci când ți se defectează casa de marcat și o duci la service?

Defectarea aparatelor de marcat este o chestiune care se poate întâmpla oricărui utilizator, iar chestiunea înlocuirii ori defectării memoriei fiscale este cu atât mai frecventă. Orice utilizator de aparate de marcat cu jurnal electronice trebuie să aibă în vedere câteva mici proceduri de respectat când se confruntă cu astfel de situații. Recent, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a venit cu câteva precizări în acest sens pentru un contribuabil lipsit temporar de aparatul de marcat din cauza unei defecțiuni.

Companiile românești sunt obligate în aceste luni să treacă exclusiv la folosirea caselor de marcat cu jurnal electronic. Amenzile pentru cei care nu se conformează (pentru firmele mari se pot da abia din noiembrie) sunt acoperite acum de Legea prevenirii, tocmai pentru că încă există probleme practice în trecerea la noile aparate.

Ce se întâmplă atunci când un AMEF este dus în service pentru reparații în urma unor defecțiuni și utilizatorul e lipsit ceva vreme de respectivul aparat?
Potrivit ANAF, atunci când AMEF se defectează, utilizatorul trebuie să scrie acest lucru în cartea de intervenții a aparatului, alături de data și ora la care s-a anunţat defectarea acestuia. Trebuie obligatoriu păstrată notificarea, de asemenea. Până la repunerea în funcţiune a aparatului defect, utilizatorii, cu excepţia taximetriştilor, înregistrează toate operaţiunile efectuate în această perioadă în registrul special, care se completează fără ştersături şi fără spaţii neutilizate. Până la repunerea în funcţiune a aparatului defect, utilizatorii emit chitanţe pentru respectivele operaţiuni şi facturi, la cererea clienţilor, în condiţiile prevăzute de Legea nr. 227/2015.

Apoi când se repune în funcțiune aparatul, tehnicianul service-ului va trece în registrul special, imediat după ultima înregistrare a operațiunilor utilizatorului, data şi ora începerii funcţionării aparatului, sub semnătura şi numele în clar ale tehnicianului. ( Pentru detalii, vă rugăm, contactați-ne apăsând pe următorul link: https://casedemarcat.eu/content/10-contact ).

ANAF a mai reamintit și e obligația de a anunța distribuitorul sau unitatea de service despre defectarea sau umplerea memoriei fiscale, precum și despre orice alte situații în care e necesară înlocuirea memoriei. Specialiștii noștrii, vă stau la dispoziție la numărul de telefon 0236/470000.

În fine, trebuie anunțat Fiscul, în cel mult 24 de ore de la intervenție și în scris, atunci când defecțiunea este de așa natură încât nu se poate face citirea memoriei fiscale de către distribuitorul autorizat, prin mijloace proprii.

În situaţia în care natura defecţiunii nu permite distribuitorului autorizat citirea prin mijloace proprii a memoriei fiscale sau a jurnalului electronic al aparatelor de marcat electronice fiscale, acesta înregistrează informaţia în registru în termen de maximum 2 zile lucrătoare de la efectuarea intervenţiei.

No comments
Written by « %nickname% » the %date%

%message%

See more