Transmiterea datelor catre ANAF din noile case cu jurnal electronic

Din vara acestui an, 2018, operatorii economici trebuie să folosească numai aparate de marcat cu jurnal electronic. În acest sens, firmele care folosesc astfel de aparate sunt obligate să transmită Fiscului lunar anumite date, cum ar fi cele din bonul fiscal sau informații referitoare la pornirea/oprirea aparatului de marcat electronic fiscal.

Obligația trebuie îndeplinită până la data de 20 a lunii următoare perioadei de raportare, începând cu informațiile aferente lunii august 2018. Asta înseamnă că primul termen de raportare este 20 septembrie 2018. Obligația de a transmite anumite date Fiscului revine utilizatorilor aparatelor de marcat electronice fiscale și este inclusă în Hotărârea Guvernului nr. 804/2017, în timp ce procedura efectivă de transmitere a informațiilor a fost aprobată prin intermediul Ordinului Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) nr. 627/2018, în vigoare din 19 martie 2018.

Datele sunt

– datele din bonul fiscal;

– datele din raportul fiscal de închidere zilnică;

– informaţii referitoare la pornirea/oprirea aparatului de marcat electronic fiscal, încetarea funcţionării acestuia în urma unor evenimente de tipul lipsa curentului electric sau întreruperea conexiunii la internet, precum şi cu privire la repunerea în funcţiune/reconectarea aparatului.

No comments
Written by « %nickname% » the %date%

%message%

See more