Stiri

Stiri, infomatii, noutati si legislatie privind casele de marcat

Paste fericit!

No comments

Paște fericit!

Din 1 mai 2019 se reiau controalele pentru noile case de marcat

No comments

Inspectorii antifraudă vor intensifica verificările modului de dotare cu noile case de marcat cu jurnal electronic, se arata intr-un comunicat postat pe site-ul Ministerului Finantelor Publice.

MFP schimbă metodologia de control tematic privind respectarea termenelor de dotare cu aparate de marcat cu jurnal electronic.

No comments

Contribuabilii mari şi mijlocii trebuiau să se doteze cu case de marcat cu jurnal electronic până la 1 septembrie 2018, iar cei mici au termen până la 1 noiembrie 2018.

Ghidul de inregistrare a informatiilor privind casele de marcat - actualizat de catre ANAF

No comments

Agenția Națională de Administrare Fiscală a actualizat, pe site-ul instituției, “Ghidul cu privire la înregistrarea informaţiilor privind aparatele de marcat electronice fiscale, precum şi la emiterea Certificatului de atribuire a numărului unic de identificare – în etapa preoperaționalizare Registru”.

Ce faci atunci când ți se defectează casa de marcat și o duci la service?

No comments

Defectarea aparatelor de marcat este o chestiune care se poate întâmpla oricărui utilizator, iar chestiunea înlocuirii ori defectării memoriei fiscale este cu atât mai frecventă. Orice utilizator de aparate de marcat cu jurnal electronice trebuie să aibă în vedere câteva mici proceduri de respectat când se confruntă cu astfel de situații. Recent, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a venit cu câteva precizări în acest sens pentru un contribuabil lipsit temporar de aparatul de marcat din cauza unei defecțiuni.

Detalii tehnice privind fiscalizarea noilor case de marcat de catre compania AttoSOFT

No comments

Prin operaţiunea de fiscalizare se înţelege identificarea memoriei fiscale şi a utilizatorului prin datele înscrise în aceasta, respectiv seria fiscală a aparatului, antetul bonului fiscal, data şi ora la care se activează memoria, precum şi iniţializarea dispozitivului de memorare a jurnalului prin programarea parametrilor de identificare ai acestuia. Întreaga operațiune de fiscalizare a caselor de marcat, prin intermediul firmei AttoSOFT este gratuită.

Proceduri de lucru cu noile aplicatii informatice de raportare a datelor din casele de marcat cu jurnal electronic

No comments

In 26 septembrie 2018 a avut loc la sediul ANAF/Centrul national de informatii financiare, o intalnire de consultari profesionale. Au participat reprezentanti ai Patronatului Comerciantilor si Servisantilor de Case de Marcat, ADAMEF, MFP, ICI, CNIF. Tema principala a discutiilor a fost optimizarea procedurilor de lucru cu noile aplicatii informatice de raportare a datelor din casele de marcat.

Numărul de identificare a noilor case de marcat poate fi obţinut prin Spaţiul Privat Virtual

No comments

Documentele necesare solicitării şi atribuirii numărului unic de identificare a aparatelor de marcat electronice pot fi depuse online prin intermediul Spaţiului Privat Virtual, a anunţat, joi, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

Ședință MFP – CNIF pe tema declarațiilor electronice pentru casele de marcat

No comments

Miercuri 26.09.2018, ora 10:00 la sediul Centrul National pentru Informatii Financiare din str. Poenaru Bordea 3-5, sector 4, etaj 3, a avut loc o intalnire de lucru ce a avut ca scop discutarea aspectelor legate de declaratiile privind amef-urile si bonuri fiscale/rapoartele Z precum si erorile/atentionarile aparute in urma validarii acestora:

Notarii trebuie să folosească noile case de marcat cu jurnal electronic

No comments

Birourile notariale care folosesc aparate de marcat cu jurnal tipărit trebuie să treacă la noile tipuri de aparate, respectiv cele cu jurnal electronic, aflăm dintr-un răspuns oferit de autoritățile fiscale celor de la Uniunea Națională a Notarilor Publici din România (UNNPR).

Pe site-ul Agentiei de Administrare Fiscala, in sectiunea Declaratii au fost publicate aplicatiile: A4203 si A4200

No comments

Pe site-ul Agentiei de Administrare Fiscala, in sectiunea Declaratii (https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Declaratii_R/4200.html) au fost publicate aplicatiile: A4203 si A4200.

Reglementări privind casele de marcat fiscale neutilizate

No comments

Dacă în firma dvs. există aparate de marcat electronice fiscale neutilizate, utilizatorii au obligaţia de a informa organul fiscal prin completarea şi transmiterea "Declaraţiei privind aparatele de marcat electronice fiscale neutilizate".